Rahat cu poleiala

Standard

Tata ,da-mi cinci lei!

Cat , ma , patru lei?

Ce sa faci tu cu trei lei,

Nu-ti ajung doi lei?

Ia un leu  si pleaca!

Asta nu-i folclor , cum ati crede, ci politica de achizitii la mine , la spital.Dupa buget , coane Fanica……

Speranta si perseverenta , asta e cheia succesului:cere , ca tot n-o sa ti se dea , bate la cap , ca degeaba ti se deschide gura.

Exemplificam:

-Stiti , ne-ar trebui un ceainic nou , de inox daca se poate , sa fierbem apa pentru laptele praf al sugarului.

-Sigur , faceti in mai un referat (sau doua , sau trei , sau cate coli gasiti prin sertare) si daca sunteti cuminti si nu mai fluierati in biserica , poate va aduce Mos Craciun;daca nu , mai negociati cu iepurasul de Pasti.

-E nevoie de cantare pentru copii in saloane si la sala de nastere.

-Siiiigur . Cereti vreo patru ,  ca vi se aproba trei , s-ar putea sa fie bani de doua si deocamdata luati d-aci unul , restul mai vobim la anul.

-Niste lampi de veghe la patuturi ar fi foarte bune , sa nu mai stea bietele femei cu lumina -n ochi ca la Gestapo toata noaptea; nu sunt scumpe , cam 10 lei bucata.

-Zece lei ?? Fabuloasa suma !Pai julazele verticale si parchet imitatie abanos la dom director in birou cu ce mai punem ?Ca uite ce lucrare frumoasa a iesit , leit camera mortuara , doar ca nu se precizeaza unde se depun coroanele si unde acatistele.

-Un aparat portabil pentru oxigen , sa nu-l mai plimbam pe singurul care exista ca pe sfintele moaste?…

-Ei , oxigen ! Nu-i destul in atmosfera , acu vreti si imbuteliat….

Dar sa nu fim carcotasi , s-au facut si lucruri bune.De exemplu , s-au inlocuit tevile de apa si canalizare.Bravo , aplaudam!!!!.Santurile s-au sapat pe carosabil , prin fata scarilor de la intrare.Si s-au asfaltat fain-frumos pe o ploicica benefica de toamna , conform traditiei romanesti.In primavara a plouat mult si ne-am trezit intro zi cu ditamai transeele in fata usi , de nu mai avea ambulanta unde opri.Intreba lumea:

-Ce se-ntampla aici?

-Ei , ne baga metrou , aici e statia.Cu peron pe partea dreapta!

Asta s-a remediat.Dar transeele  s-au mutat .Alta statie de metrou….De jur imprejurul cladirii vom avea in curand santuri de aparare.Sotul meu rade:

-Vi se scufunda spitalul !

-S-a scufundat ea , Atlantida , ce mare lucru un spital de provincie.

Si oricum tocmai s-au demarat lucrarile pentru constructia  aripii noi.Cand va fi gata , spitalul va avea doua aripi si isi va lua , probabil , zborul in sistemul privat, ca asta e trendul , nu?

Asa ca acum se fac investitii serioase in infrastructura , terminati cu referatele de necesitate pentru toate fleacurile. Aveti mobilier recuperat de la reforma si scaune jerpelite , lipite cu leucoplast ?Mai puneti o husa alba de matase si-or sa fie ca noi.Pe modelul „rahat cu poleiala”.

Si sa nu va mai aud ca n-aveti calculatoare pentru raportari de vaccinari!Luati-va porumbei voiajori si dati-le SEND spre registrul national;nici nu va trebuie internet , doar sa nu va manance vreo pisica linkul .

PS.Acest material este un pamflet.Daca sefii mei au simtul umorului sa se amuze.Daca nu , sa ma dea afara.Dar sa mai dea inca sase ca sa poata angaja pe cineva in locul meu.

4 răspunsuri »

  1. din pacate banii se scurg ca apa ploii.

    Puteti face o lista cu necesar de donatii, undeva pe usa spitalului. Acolo e o localitate mica, dar poate mai sunt oameni de bine si acolo; de ex. eu cantarul de la fetitza l-am dat. Daca stiam o situatie ca asta, il dadeam clar la spital. La fel, cand am plecat din Ro, veiozele (mici) au ajuns cine stie unde…

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s