Sinceritate sau diplomatie?

Standard

Voi, care sunteti mai intelepti ca mine, ziceti cum e mai bine: sa spui ce gandesti, chiar daca ranesti, ca o dovada de maxima sinceritate sau sa-ti imbraci vorbele nu tocmai blande intrun ambalaj frumos, sa pui putina miere pe limba pentru a mai indulci veninul?

Ce poti sa-i spui unei doamne  cu lipidele si costelerolul revarsat peste toate elasticele lenjeriei intime: ca e mare cat China si India la un loc sau ca e foarte bine crescuta,ca ii sade bine asa rubensiana?

Cum iti abordezi seful cand debiteaza prostii? Vai sefu, ce destept si original sunteti, asta chiar n-o stiam? Sau il intrbi in ce almanahe a citit asa baliverne?

Si cand cineva iti arata cu mandrie poza cu odrasla personala dar care zici ca-i fi-su lui Franchenstain, ce faci? Zici ca toti copii sunt dragalasi , au un farmec aparte sau te scuipi in san de speritura si spui „piei ,drace”?

Cel mai rau e atunci cand ai un interes dincolo de politete , cand trebuie sa obti ceva si-ti aduni toate puterile si talentele sa fii magulitor , ca „vai, sefu, era s-aveti o scama…”Si ,de fapt tu ti-ai dori sa aiba nu o scama, sa aiba un sifilis , o boala incurabila sau macar limbrici!

Ce ma fac eu , care stau prost cu diplomatia si de cate ori deschid gura sa rostesc ceva „de duh”, sublim si placut auzului, scap numa perle , am un talent fantastic de a da cu mucii in fasole ,nu-mi ies osanalele si pace?! Ziceti voi cum sa procedez , ca ma asteapta zile negre, mai ales ca e pe cale sa se schimbe si conducerea (macar aia vechi se obisnuisera  cu talentul meu oratoric) Dar , zau, ca nu-s neagra-n cerul gurii, doar ca nu cunosc diplomatie…

Reclame

Un răspuns »

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s