Fapt divers: Cimitirul de asfalt

Standard

Cum deschizi televizorul te izbeste cate o drama rutiera. Ultima de acest fel s-a petrecut in Mamaia, o masina de lux abia cumparata a intrat cu viteza intr-un stalp de iluminat, pe care l-a si facut bucati si s-a dat de cateva ori peste cap. Rezultatul cascadoriei? Soferul mort iar cei trei pasageri raniti grav. Bineinteles ca erau tineri, erau bauti si petrecusera noaptea in club. Teribilism si inconstienta. Si, probabil, snobismul care ne caracterizeaza de a ne etala bunastarea materiala  si ciumecaria de a sfida orice lege-chiar si pe cea a bunului simt-avand convingera ca noua nu ni se poate intampla nimic rau, noi suntem favoritii zeilor. Daca ar fi fost niste bugetari modesti , cu bani doar de un Pegas sau un Tico, acum ar fi fost linistiti acasa. E mai de fala sa o mierlesti intr-un Porche decat sa te bucuri de viata intr-un Logan?

Daca toti cei morti in accidente auto ar fi ingropati pe marginea soselelor, cimitirele ar fi mult mai aerisite iar noua nu ne-ar mai trebui bariere de protectie caci am avea un parapet de cruci.

Reclame

8 răspunsuri »

  1. Nasol e ca astia cu masini de lux nu se izbesc doar in stalpi. Ce-ar face omul tau ipotetic cu Logan, daca s-ar izbi de-o beizadea cu Q7 ? L-ar teleporta un pic, zic eu. Nu stiu care-ar iesi mai sifonat din toata afacerea.

  2. Am fost de doua ori in Romania, in ultimii 20 de ani si mi-a fost groaza sa fiu pasager in masina pe sosele acolo, cat despre cruci pe marginea drumului…fac competitie la copaci si tufe asa de multe ce se pot vedea. In seara cand m-a condus varul meu de la Brasov la Bucuresti la aeroport, am plans in masina, de teama. Femeie in toata firea sa plang de frica la cum se conducea. Incredibil. Varul meu conduce extrem de atent, incet, ca o babutza dar altii erau de groaza. Numai in filme am vazut asemenea depasiri si asemenea idiotenii pe sosea. Probabil reactia mea si teama se datoreaza si faptului ca traiesc intr-o tara unde se conduce ca la carte fara multe drame, si unde exista si strazi adecvate pentru condusul in siguranta.

  3. Asa credem noi ca suntem smecheri si ne strecuram si pe sosele si in viata.Numai ca viata nu iarta si nu iubeste prostia.Eu de aceea nu am carnet, cred ca as fi o catastrofa la volan si mai bine sa nu-i incurc pe altii.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s