Doar 1 leu!

Standard

Ce poti sa faci in ziua de azi cu 1leu? Pai hai sa vedem:

-poti sa iei un covrig cu gaura mai mare sau doi cu gaura mai mica; cantitatea e aceeasi, marimea gaurii difera desi gaura nu valoreaza nimic.

-poti sa te duci la o toaleta publica daca ai o urgenta si esti prea civilizat sa uzi boschetele din parc.

-poti lua o inghetata la cornet care sa se topeasca repede si sa te murdareasca pe degete sau pe haine.

-poti cumpara o garoafa dar oricum se va uita urat la tine cineva careia i-o vei da, caci asteapta un buchet intreg.

-poti lua o paine pe care sigur n-o vei imparti cu un om si un caine ci o vei transforma in calorii care-ti strica silueta.

-poti sa-l dai unui cersetor pe strada sau celui care iti mozoleste parbrizul in intersectie, ca sa aiba si el de-o bere si un pachet de tigari.

Probabil  ca ai putea sa-ti mai iei si altceva, vreun pachet de servetele, vreo agrafa de par, vreo doua aspirine…Nimicuri. Lucruri care nu inseamna mai nimic, nu iti infrumuseteaza sau usureaza viata. Sau, mai probabil, vei pierde leul acela pe strada si nici n-o sa simti ca ti-a cazut din buzunar…

In timp ce pentru tine 1 leu nu inseamna mai nimic altcineva are nevoie disperata de el. Tu poti sa dai sau sa pierzi 1 leu fara sa clipesti, altcineva isi doreste cu disperare sa poata clipi si sa vada lumea. Si pentru el 1 leu face diferenta! Leul tau poate fi un licar de speranta, o geana de lumina, nu-l risipi fara folos!

De la Roxana Iordache am aflat despre acest caz si tot ea va arata cum puteti darui fericire unui copil doar cu 1leu. Ganditi-va o clipa cum ar fi sa deosebiti bancnota de un leu doar pipaind-o, fara sa vedeti.

Toate dorurile lui Dorin se pot alina daca ii daruim fiecare atat…1leu!

4 răspunsuri »

  1. Nu știu… gaura contează… și-apoi, dacă-s două… 🙂
    Vorbind serios, știi, se spune că nu contează cât, cum, cui dăruiești. Nu contează ce face cu darul tău. Contează? Atunci, ai făcut darul ăla numai pentru tine, pentru a te simți tu bine.
    Dacă ai, dăruiește… și-atât. Eu așa învăț să fac.

    • Si eu cred ca trebuie sa daruiesti anonim, sa nu astepti rasplata pentru gestul tau. De-asta nu suport fatarnicia pomenilor astea cu iz religios, in vazul tuturor si cu reciprocitatea de rigoare. E ca si cum te-ai fuduli cu darnicia ta sau ai incerca sa-l mituiesti pe Dumnezeu.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s