Masterchef? ori master, ori..sefa!

Standard

Cand Dumnezeu i-a expulzat din rai pe Adam si Eva le-a dat si fisa prostului postului: bai, baiete, tu sa mesteresti pe langa casa si sa aduci dinozauru’ transat acasa sa nu-ti moara puradeii de foame; iar tu, femeie, ia de fierbe o zeama din dinozaurul ala si vantura nitel praful cu matura, nu mai sta toata ziua sa-ti tunzi pletele cu ciobul! Si cam asa au ramas atributiile pana in ziua de azi! Si atunci cum se face ca barbatii sunt renumiti ca fiind cei mai buni bucatari? E clar, si-a bagat si dracu’ coada…

bucatarMa uit si eu in jur la barbatii din anturaj si incerc sa depistez samanta aia de geniu culinar. Mai intai pun lupa pe barbatul propriu, coabitatorul meu de mai bine de un sfert de veac. Daca Nobel lasa prin testament sa se mai dea un premiu anual pentru improvizatii si carpeli Sotu’ ar fi fost abonat permanent. Ce-i al lui, e al lui! Fiind un spirit tehnic si pragmatic reuseste sa repare orice, cu doua sarme, trei suruburi si un mosorel de sfoara face minuni.Sa n-ai pretentii la partea estetica, in rest… totul e functional! In bucatarie-ca aici voiam sa ajung-barbatii sunt mai specializati decat absolventii de Politehnica, adica se pricep sa faca perfect un singur fel de mancare. Sotu’ taie cartofii in felii perfect egale, mai ca un robot de bucatarie si-i rumeneste mai frumos si mai apetisant decat tot neamul lui McDonald. Iar salata de rosii ar fi perfecta daca n-ar avea prea multa ceapa si prea putina sare. Da’ rosii si ulei pune! In rest nu gateste, doar ma ajuta pe mine. O, era sa uit de negresa pe care mi-a facut-o de 8 martie! Dar pana la titlul de masterchef mai are mult …

In copilarie tata a gatit o singura data, cand a stat mama vreo trei zile in spital.Si in loc sa faca si el un piure de cartofi sau niste oua prajite a preferat sa faca…fasole! Nu stiu daca era ciorba sau iahnie si, fiindca stateam la bloc si nu cresteam porc, a trebuit s-o manance singur.Manca si o lauda! Iar noi, noroc cu vecinii ca n-am murit de foame.🙂

Unii barbati sunt de-a dreptul alergici la bucatarie, au frisoane numai daca se apropie de aragaz. Acestia habar n-au cate minute se fierbe un ou sau cum se face o cafea (stai linistit, Nasule, nu spun ca de tine-i vorba!) Dar macar au decenta de a se tine la distanta de oale si cratiti si prefera sa cumpere prajituri de la cofetarie.

Altii au bunavointa si se straduiesc din rasputeri.De atata stradanie bucataria arata in urma lor ca un teatru de razboi iar in chiuveta poti admira o pagoda de farfurii, castroane si alte blide. Dar macar, la sfarsit, iti pun ceva comestibil in farfurie. Si mananci recitand in gand din Labis „mananc si plang, mananc.”

Avem un prieten pe care il suspectam ca se pricepe, in bucatarie, doar sa intinda niste unt pe paine si, in cel mai fericit caz, sa prajeasca inainte painea. Aflu acum ca si-a descoperit vocatia: face omleta pufoasa la cuptor! De laudat il lauda numai consoarta, noi, muritorii de rand, n-am avut acces la astfel de delicatesuri. Asa cum n-am savurat nici omleta facuta de Copilu’ in blender si care continea toate ingredientele ce-i iesisera in cale;sper macar ca n-a pus ouale cu coaja cu tot…

Un alt membru al grupului nostru de nasi si fini e specialist in saramuri si alte preparate din peste.E normal, avand in vedere ca a crescut in Delta, cu picioarele in Dunare. Dar el face si mancare buna si curatenie in urma!

Deci: de ce sunt barbatii cei mai buni bucatari? Sau de ce numai ALTI barbati, nu cei de langa noi? Si de ce nu se zice si Masterchefa?

spala-te_pe_maini-bucataria_ma_asteapta-bucatarAcesta nu-i un articol critic la adresa barbatilor. Eu sunt departe de a da cuiva lectii in bucatarie, n-am veleitati de gospodina perfecta. Prima ciorba am „confectionat-o” abia dupa ce m-am maritat si i-am pus „numai” vreo doua cani de orez. Iar specialitatea mea, cea pentru care sunt renumita la nivel planetar e „chestii mici si verzi”.Nu, nu e o delicatesa cu ochisori de martian si nici rulouri cu brotacei in frunze de spanac; e doar o prajitura prost-crescuta si inverzita de prea mult amoniac si pentru care Copilu’ ma taxeaza si azi, dupa ani si ani. Oare ar fi timpul sa mai repet reteta la cererea publicului?

Nu sunt laudaroasa, recunosc cinstit ca nu-s cea mai buna gospodina. Dar totusi sunt, ca am dry cooker si asa a zis Bahmuteanca, ca daca n-ai tigaie de-asta nu esti gospodina; pe cale de consecinta daca ai…esti!

Domnilor, daca v-a harazit soarta o sotie priceputa in bucatarie, fiti recunoscatori si profitati la maxim!

Doamnelor, daca sotul vostru vrea sa va seduca cu o cina handmade, nu va uitati la sosul de pe pereti si nici la mormanul de cratiti nespalate; zambiti si felicitati-l pentru bunele intentii!

Sotu’, stiu ca dragostea trece prin stomac, dar avand in vedere ca n-ai ulcer (inca!) cred ca ma mai poti suporta pana la nunta de aur. Sau, daca crezi ca ai suferit destul si e momentul sa ne luam o menajera, spune-mi cinstit. O sa sufar ce-o sa sufar , poate o sa si lacrimez vreo doua minute si o sa accept!👿  :)

PS. Ca sa inchei apoteotic: se incumeta vreum barbat sa-mi lase o reteta de prajituri pentru Revelion?  :))

33 responses »

  1. Nu-ţi dau nici o reţetă, că nu vreau s-arunci mîţa moartă în grădina mea, zicînd c-a fost greşită!😈

    Da’ pentru cultura ta generală, am făcut pui la cuptor pe la vreo 8-9 ani, am făcut tort cînd eram puştan, am făcut checuri cînd eram un pic mai mare şi poate m-aş fi ţinut de asta dacă n-ar fi împuşcat „prietenii” noştri odioasa dictatură. Acu’ abia de mai trîntesc un orez sau o supă din Delikat iar pentru ciorba de cartofi trebuie să mă pregătesc psihic vreo lună-două.

    Trăiască capitalismu’ şi emanciparea femeii!🙄

  2. 🙂 Chestia e că bărbaţii dacă-şi pun în gând să fie buni într-o anum ramură, chiar sunt! Oare de ce?🙂
    Cât despre reţetă, aştept şi eu s-o văd.🙂

  3. Cred ca aici se vede educatia din copilarie.
    De specificat, nu am pretentii sa fie de nivel masterchef Franta(ca acolo m-am uitat de 4-5ori), dar un minim de friptura, salata, garnitura, lapte cu cacao, hai si o ciorba/supa, asezonat, tot e necesar.

    Si sa va explic de ce. Intr-o famelie echilibrata, si mama si tatal lucreaza. Consider ca de mici, copiii trebuie responsabilizati si implicati (adica si barbatul). In toate treburile casnice, inclusiv curatenie, spalat, aranjat, si de ce nu si in bucatarie. Si asta, mai ales ca unii copii astfel isi pot descoperi mici pasiuni- de bucatar sau ajutor de bucatar, de decorator, de tamplar, de croitor, sau de sef.

  4. Ei , cam asa este : daca se apuca de treaba si face , nul apostrofa pentru sosul de pe pereti si mormanele de cratiti….incurajeaza-l! (desi eu una,in asemnea cazuri , mi-as dori un Colt de 9 mm).
    N-as sti sa iti raspund de ce se considera ca unii barbati sunt bucatari buni…Poate tocmai pentru ca sunt mai…fixisti in a face lucrul ca la carte? Habar nu am.
    Dar daca al tau s-a apucat de buctarit , apoi sal tina naravul…😀

    • cred si eu ca unii barbati sunt bucatari buni. In multe familii, femeia gateste in 90% din cazuri, mai ales cand e nevoie, ca are/nu are chef, are/nu are toate ingredientele. Barbatul gateste cand are chef el, si cand are ingredientele ce ii plac lui. Ia zi, cui din astia 2, ii ies minunile?

  5. Eu cam îmi bag nasul prin bucătărie și majoritatea chestiilor pe care le prestez ies relativ comestibile. Dar sunt departe de a fi vreun master chef. De fapt, dacă e să mă întrebi pe mine, eu cred că toți master chefii sunt gay.

    • Te inseli. In cultura gay visul oricarui gay este sa aiba un partener care sa stie sa gateasca la fel de bine macar asa ca Patrocle pt Ahiledaca nu chiar de nivelul superlativ cum se zvoneste ca ar fi capabili sa gateasca unii barbatii hetero ideali, (desi exista si alte variante culturale in care visul unor gay este sa aiba o sotie feminina menajera si bucatareasa, plus producatoare de copii si manager al caminului general, si prieteni de conversatie si joaca/relaxare extrafamiliala gay.) Doar in ultimii cativa ani, in cadrul luptei de emancipare publica a gaylor, cativa gay cu adevarat eroici au inceput sa se perfectioneze in gatit astfel incat sa devina un fel de deschizatori de drumuri de tip role model pt generatia gay tanara, in sensul dezvoltat si de Arakelian parca mai sus, de gen ca trebuie totusi si gay-ii sa devina mai harnici in ceea ce priveste participarea la diverse indatoriri casnice si familiale. Cultura gay a fost intotdeauna insa influentata de cultura mai larga generala si nu a avut niciodata un rol deosebit sau vreo aspiratie interna asa de pregnanta de a fi vreodata subversiva sau contra-culturala sau anti sau altfel decat cultura mai larga generala, desi desigur in functie de climatul din jur a avut perioade in care a trebuit sa fie oarecum mai subterana si sa se angajeze mai mult fara sa vrea in acte de dizidenta. Insa prejudecatile si normele si stilurile generale sunt ff subordonate culturii generale, si cam asta se si prefera de majoritatea, un soi de aliniere mai degraba decat vreo juxtapunere in opozitie de curent, desi desigur exista grupuri mai mici care argumenteaza ca nu e bine asaci trebuie mai degraba celebrate sau accentuate diferentele, factorul queer sau ala mai exotic, mai altfel, sau chiar mai artistic si poate si politic util pt a atrage atentia, dar asta e mai mult legat de procesul politic decat de o dinamica interna. De aia si se practica elemente de tip aparent mai socant dramatic la paradele gay. Insa ce se propune la nivel educativ nu e tot aia cu ce este. Si in realitate barbatii gay zau nu sunt mai inclinati catre bucatarie decat barbatii hetero, si deja m-am plictisit de toti care ma intreaba cu speranta in glas daca stiu cumva sa gatesc atunci cand se face vreyn screening initial pt un potential partener de termen mai lung…pt ca toti cauta si spera la acel ideal utopic, de aavea un partener care totusi sa stie sa faca de mancare…dar astia sunt o minoritate, zau, in lumea reala nu e ca la TV. Si totodata gay nu e tot aia cu profesor universitar de arte culinare sau critic de arte de decoratiuni interioare sau metrosexual suav si rafinat…imaginea aia e un cliseu oarecare fantezist similar cu imaginea erotica a subretei din fanteziile heterosexuale.

      • Arakelian are dreptate cand zice ca priceperea la practica reala a gatitului tine si de expunere educativa. De ex la mine in familie au gatit mai mult femeile dar era un rol asumat, nu ceva pt care a avut vreuna vreun talent sau inclinatie deosebita. De ex nu as putea sa spun sincer ca mama sau bunica mea au avut vreun talent culinar, si sunt persoane pe care le iubesc si ma iubesc ff mult, adica desigur ca s-au chinuit sa-mi dea ce e mai bun pe lume, si desigur ca mie imi place numai grisul cu lapte facut de mama pt mine si rulourile facute de bunica special pt mine de ziua mea si putin imi pasa de aceste mancaruri daca mi le-ar face absolut oricine altii, barbat sau femeie, chiar si pe care l-as adora, si totodata prefer chiftelele arse de mama oricaror alte chiftele din lume. Dar pe mine mama nu ma prea lasa in bucatarie sa o ajut practic decat la niste chestii specifice, de ex sa culeg firimituri din orez, sau sa rad mere, sau sa descojesc mazare, plus sa ii aduc aminte cand sa scoata ceva din cuptor, si uneori si ca sa ii tin de urat asa stand acolo pe un scaunel si sa conversam intimp ce pregatea mancarea, pt ca altfel o incurcam si o faceam sa piarda timpul si ea nu avea chef sa petreaca mai mult timp decat minim strict necesar in bucatarie, asa ca de fapt nu am avut vreo practica deosebita si am invatat asa singur sa prajesc si eu oua de ex, improvizand de capul meu. Iar nici cand eram la bunica nu am avut oportunitate sa particip in bucatarie, pt ca acolo bunicul era ff protector si mie mereu imi dadea alte treburi de facut astfel incat sa nu o obosesc sau sa o deranjez pe bunica, dar si pt ca bunicul meu intelegea ca gatitul e o munca si el era total anti exploatarea copiilor in campul muncii, si mereu imi spunea ca munca copiilor consta in a se juca si a manca frumos si util, nu participatul in alte activitati. Acum desigur ca se pot incorpora elemente de joaca in educarea unui copil sa gateasca, insa sincer, nu cred ca bunicul dorea sa o impovareze pe bunica mea cu functie de educator pt mine in plus de ca muncea si la gatit si la curatat, plus in plus de ca se straduise sa creasca si sa educe atatia copii si acum se vedea si cu nepotii pe cap…bunicul meu aprecia ff just ce e aia munca si ce e si aia ucenicie, pt ca el fusese ucenic de la 14 ani, si eu nu aveam inca 14 ani atunci. Plus bunicii mei erau cf unor valori destul de reminiscent victoriene de sec 19 si inc sec 20 fata de educatia copiilor, pe care parintii nu mai trebuiau sa ii considere asa buni de munca de cand stateau in picioare, ci trebuiau sa le respecte anumite faze clare ale copilariei pt educatie asa pe etape…ma rog nu in mod cine stie ce expert dar cf mentalitatii mai noi cum ca copiii nu reprezinta doar adulti in miniatura ci chiar sunt mai altfel si trebuie protejati in mod special, indiferent de ca sunt fete sau baieti, cu program de invatat de masa de joaca mai complex relativ modern plus adaptat unui mediu post industrial urban totusi, pt ca asta era situatia clara de cand strabunicii mei se stabilisera la oras, (desi asta nu inseamna ca bunicii altora de la tara nu aveau si ei metodele lor clar benefic educative unele chiar mai vechi de la vremea dlui Jean Jacques Rousseau plus cu influente antic grecesti si crestine mai de demult, doar ziceam cazul cum evoluase in familia mea). Si in familia mea la nivel de strabunici am inteles ca gatitul era o munca importanta pt femeile care erau casnice, iar pt cele profesionale era recomandabil de a angaja bucatareasa sau de a se baza pe ajutor de la soacra sau mama lor, cat despre spalat, eu stiu sigur ca strabunica mea din mahalaua Colentina care nu era de loc o bogatasa, avea ajutor platit de la spalatorese si calcatorese profesioniste, in acea perioada de dinainte sa se inventeze masina de spalat rufe). Si desi la nivel de strabunica se astepta ca femeile sa fie casnice, bunica mea a dorit sa devina ucenica in industria modei, insa nu s-a putut din cauza de diverse chestii istorice si de aia a fost casnica, insa si-a indeplinit datoria la modul superlativ, chiar daca nu se pricepea sa gateasca in mod extraordinar, si este un role model de comportament pt mine.

      • Suna aiurea discutzia asta. In traducere suna :efectul cozonacului si a aragazului asupra vietzii de pasarica sau cuc. In tzara mea bucataria este proprietate shefa. Pe acolo treci doar sa gusti, sa giugiulesti ca e harnica si sa iei toporasul sau cutzitul de taiat shunci. La fel cum este nashpa sa vezi o femeie rupand capete de oratanii si taind lemne cu toporul. Trebuie ca burlac sa stii di tate dar cand a pus jugul o fomeie pa tine trebuie sa uitzi ce ai invatzat ca jar mananci. Unde nu se baga femeia: la taiat oratanii ,la pus varza in putina si vanturatul ei, la facut vin si rachiu, La taiat porcul ,facut shunci si jamboane, gratare dar la carnati,toba….si alte este treaba ei…. Astea sunt vechi si stiute O snoava spune ca femeia nu trebuie sa puna mana pe porc decat dupa ce este transhat de barbat. Pe ce pune femeia mana se intareste si se unfla. De asta femeile nu sunt acceptate in meseria de macelar. Tata carnea ar fi numai os. Scz Ps Desertul, cafa tavalita cu ibricul in galeata cu nisip incins este treaba de schef . Asta cand se serveste pastrama afara la ger pe buturuga

  6. Asta am vrut să fac de Crăciun

    http://retete.flu.ro/reteta-curcan-umplut-cu-portocale-la-cuptor/

    dar, pe principiul „Nu știe țăranu ce-i șofranu”, în urma opoziției ciutanilor (trebuie să mă gândesc că, amândoi cântăresc vreo 200 kg – oare de ce mă gândesc la doi purcei bine hrăniți), m-am oprit la asta:

    http://retete.flu.ro/reteta-curcan-umplut-la-cuptor/

    În plus o să mai adaug ciuperci la umplutură și curcanul probabil frecat cu salvie.

    De Revelion e mai complicat, trebuie să negociez cu fina la Constanța, mergem la ei. Chiar, nu vă bate un gând ?

  7. Omul meu e asa o jumatate de MC. Intra mai rar in bucatarie ca e mai ocupat ca mine, dar si cand intra face minuni acolo. Faza e ca lui ii place sa gateasca, dar n-are timp. Iar eu am un mare avantaj – el nu-i deloc pretentios la mancare.

  8. Să fiu eu excepția care întărește regula? Eu cam trec prin bucătărie, nu numai ca ajutor de bucătar și primesc și laude. Rețete nu am, căci nu fac prăjituri.

  9. Acu realizez ca eu imi gatesc singur fix de 21 de ani… cu mici exceptii. Adica si cand am fost casatorit eu gateam si sotia mergea la serviciu ca asa am stabilit… Daca eu nu pot fi barbat si sa aduc bani in casa… macar menajera de succes sa fiu !

    Nu am mancat niciodata mancare rea gatita de o femeie, si prefer coji de cartofi rase pudrate cu malai gatite de o femeie decat pui umplut la cuptor gatit de bucatar profesionist !… Mancarea gatita de o femeie are in ea ceva magic, o bucata din sufletul femeii si asta nu se poate compara cu nimic altceva !

  10. la noi acasa, tata gatea mai bine ca mama ( spre ciuda si disperarea ei, dumnezeu s-o ierte, cind ii laudam mincarea facuta de el si aia facuta de ea, nu prea haha). Si sotul meu le are cu gatitul ( cind il apuca si cind are timp ) dar el gateste d-alea ”exotice” gen chinese food, sushi si alte bazaconii. Adevarul este ca si socrelul le are cu gatitul,mai ales cind e vorba de carnaraie si muraturi; nu face nimeni carne (de orice fel)si muraturi mai bune ca el. 🙂

  11. Poi de cand a fost expulzarea din Rai se tzin posturile.
    No retzeta rapida de prajitura ,,Martzipan a la Gheorgica,,
    Dozajul cana ta
    1 cana migdale cojite
    1 cana zahar pudra
    2 esenta parfumata de migdale
    50 ml lichior de migdale sau ceva asemanator
    migdalele mai ieftine sunt in coaja(pielita) Se decojesc usor daca le pui in apa fiarta 10 min si pe urma le trangi cu degetele pana sare samburele alb. Se usuca bine pe un prosop de bumbac . Se rasneste in blender sa rasnita de cafea Atentie in rasnita se pun cantitati mici de boabe uscate bine altfel se gripeaza rasnitza
    Se amesteca migdalele rasnite cu zaharul pudra pana devine o pasta. Se adauga lichiorul si esentza treptat pana cand amestecul devine un aluat tare. Daca este prea moale se drege cu migdale rasnite. Se modeleaza pasta in diverse forme: bilute, ciupercutze….inimioare totul depinde de fantezia ta.
    Se pot colora cu diversi coloranti alimentari sau se toarna peste ele ciocolata topita Trebuie sa faci portii multe ( sigur mananca toata lumea) Daca nu ai sarmale si friptura le dai ,,Martzipan a la Gheorgica ,, faci economie si la vin

  12. Eu am văzut la ştiri că poţi închiria bucătar pentru Sărbători. Că e master sau nu, sigur face sarmale mai bune ca mine care nu fac deloc😀 Nu am de gând să închiriez că pe urmă trebuie să închiriez unul la curăţenie şi nu’s obişnuită cu atâta trafic…

    • Poi poti sa inchiriezi unul care sa itzi faca cap-coada sarbatorile Daca nu foloseai cuvantul ,,inchiriezi,, ma ofeream voluntir. Urata expresie,, sa inchiriez un… bucatar,, suna de parca ai dori sa inchiriezi o ….furca Cand eram copil am avut in jurul meu multe babaciuni care doreau sa ma invete bucatareala ca sigur o sa imi iau o nevasta care face mamaliga arsa si cu cocoloase. Am scapat de blestem ca se pricepe la facut mancare. Eu doar fac piatza si corectez(dreg). Dupa ce fac io mancare trebuie sa speli cu furtunul de pompieri

  13. Eu sunt obisnuita cu barbatii care gatesc,tatal meu,Dumnezeu sa-l odihneasca,gatea foarte bine,cu placere si cu drag (ciorbe,chiftelute,drob de miel,pui umplut,friptura,omleta delicioasa,cozonaci ) si sotul meu gateste foarte bine si mult mai repede decat mine.Ei,da,ce ramane in urma in bucatarie,in urma lui,e alta poveste,dar nici nu se pune,mi-e atat de drag cand il vad ca gateste…si copiilor le place mancarea gatita de el.Reteta prajiturii pe care o face : 10 linguri de zahar,10 linguri de lapte,10 linguri de ulei,1 ou,un praf de copt,un zahar vanilat si faina cat cuprinde,se face un aluat care se imparte in doua.Umplutura poate fi cu mere,zahar si scortisoara sau cu branza,zahar si stafide.Asadar se intinde o foaie in tava,se pune umplutura,deasupra,cealalta foaie,se inteapa usor cu furculita,se coace la 180 grade primele minute,apoi la 160 pana devine ”brownie” (asa imi dicteaza din bucatarie).
    Acuma,la faza cu barbatii in bucatarie,ori au fost antrenati acasa de mama (sotul si tata au/avut mame foarte bune gospodine),au fost nevoiti sau pur si simplu le-a placut sa gateasca.
    Incearca prajitura,Adelina,chiar e buna in ambele variante.

  14. Eu nu cer rețeta, dar pun la dispoziție bucătăria și toată recuzita necesară pentru acela care se încumetă să presteze. Menționez că plec de-acasă în timpul procesului tehnologic și că am asigurate atât casa cât și bunurile.🙂

  15. Nefiind nici eu o „Gina gospodina”, fără talent culinar, gătind doar din necesitate, le-am considerat tare norocoase pe femeile ai căror bărbaţi ştiu, vor şi le place să gătească. Din gând în gând, omu’ meu face o mămăligă mult mai bună decât o fac eu – dacă o consideri delicatesă, îl pot întreba care-i cheia succesului😉 – cu altceva nu se poate lăuda.
    Avem nişte cunoştinte, el – excelează în bucătărie. De câte ori se întorcea de la serviciu, iar pe scara blocului mirosea apetisant (a mâncare), se ruga: „Doamne, de-ar veni mirosul de la noi!” Şi-aşa ajunse omul bucătar.🙂

    • Mamaliga ta imi aminteste de experientzele mele la bloc. Una are parfum cu reflex la mamaliga. De cate ori de la vecinii mei venea miros de mamaliga arsa, prin tavan se auzeau scartzaieli de pat si bocaneli ritmice. Am aflat ca vecinii mei erau tineri si uitau de mamaliga cand se jucau. M-am mutat in alt bloc si dupa un timp periodic simtzeam miros de mamaliga arsa dar fara zgomote. Mai sa fie, astia se joaca silentzios! Aflu dupa un timp ca vecinii mei au 80 si ca uita ca au pus de mamaliga

      • Ehe! Experienţele tale îmi confirmă că expresia „a pune de mămăligă” poate căpăta şi alte înțelesuri decât cele deja cunoscute.

      • Poi in tzara mea cand se pune de mamaliga,Antonela invarte de melesteu si Gheorgica tzine de tuci Asta situatzie dificila!. Daca zici ca al teu coleg de plapuma detzine cheia succesului la mamaligi si cu altceva nu se poate lauda e musai sa-l invetzi sa o puna de mamaligutza (glumesc)

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s