Ca_contravenientul la poarta noua

Standard

De cand nu mi-am mai laudat eu institutia care-mi plateste leafa? Cam demult, ar fi cazul s-o fac. Si o fac!

De curand s-a inaugurat aripa noua a spitalului, cea care adaposteste la etaj sectia de boli interne iar la parter unitatea de primiri urgente si ambulatoriile de specialitate. O minunatie de lucrare, asa cum nu credeam sa apuc, asa cum ar trebuie sa fie peste tot dar noi vedem numai in filme. Spatii mari, luminoase, finisaje de calitate (pe care le-ar invidia multe hoteluri de lux!), sali de asteptare pentru fiecare cabinet pentru ca lumea sa nu mai stea buluc pe hol (dar inca sta, ca asa-i invatata, altfel n-are sentimentul ca a fost la medic), mobilier nou, modern, receptie la intrare, saloane de doua sau trei paturi cu grup sanitar propriu… Ce sa va zic, nici n-am ce carcoti, totul arata impecabil.  Iar la exterior sunt jardiniere cu muscate curgatoare pe toate terasele de zic unii ca parca am fi la manastire. E frumos, e curat si cred ca da un spor de confort celor internati, nu au sentimentul unui arest, pare mai degraba o statiune balneoclimaterica.

La partea estetica stam bine. La cea functionala inca mai e de lucru. S-au schimbat toate circuitele si, dupa noua compartimentare, daca vreau sa ajung la farmacie sau la biroul de internari trebuie sa dau roata cladirii si sa-mi dau si kilometrajul peste cap. Noi ca noi, ca mai umblam cu cartelele magnetice de gat (zici ca suntem decorati cu crucea…mamii ei in grad de cavaler, asa banda rosie inscriptionata cu numele spitalului avem, tine si de cald la amigdale) si o mai luam pe scurtatura deschizand usile dintre sectii, dar bietii pacienti tare debusolati sunt, e prea mare tarlaua pentru ei iar vizitatorii cam inghit in sec ca nu mai pot circula ca pe bulevard, asa cum erau obisnuiti.

Dar orice lucru bun la romani trebuie sa aiba un schepsis, asa ca avem si noi unul. Fiindca avem intrare noua s-a mutat si poarta spitalului iar cea veche s-a inchis. Asta noua are ghereta , are bariera, are spatii de parcare, are de toate dar are si linie continua trasata pe sosea! Asa ca, de cate ori ma duc la serviciu sunt un contravenient bun de plata fiindca n-am voie sa virez stanga si sa intru in curtea spitalului. Iar ambulantele, care cel mai adesea merg spre Ploiesti, ar trebui sa mearga mai intai pana in gara orasului fiindca acolo e cel mai apropiat loc unde ar putea intoarce. Bineinteles ca nu face nimeni asta dar ma gandesc cu groaza ce s-ar intampla daca, ducand o urgenta majora  spre Ploiesti, ar iesi in viteza din curtea spitalului si ar vira brusc stanga iar un tir venit regulamentar pe DN1A si circuland relaxat fiindca vede linia continua n-ar mai avea timp sa franeze. Sa speram ca n-o sa se intample asa ceva pana ce primaria si politia orasului vor binevoi sa mai stearga din vopsea si sa faca marcaj intrerupt.

Pana la urma ce daca-i periculos si ilegal, important e ca avem cascade de muscate curgatoare!…

7 răspunsuri »

  1. Eh , ai vazut ? Muscatele alea sunt tot chichirezul…
    Si ca orice lucru „bun” facut pe meleaguri mioritice , noroc ca banda continua e la spital , ajunge victima rapid la urgente…Probabil ca pana nu se va intampla tragedia , nu va fi intrerupta linia aia continua…

  2. Cand primul politist de la rutier vine la voi, discutati despre linia continua, cazurile de ambulanta, femeia care e pe punctul de a naste etc. Eventual discutati asta fix inainte de ai face o injectie, sau in timp ce o pregatiti, gesticulati sa inteleaga si sensurile si necesitatea :)))

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s