Painea noastra cea de toate zilele (varianta Be)

Standard

La solicitarea unui grup de un cetatean indignat de atitudinea incorecta la adresa calitatii painii si prajiturilor si mai ales, la dispretul meu nemarginit referitor la clasa muncitoare ce trudeste din greu pe santierele patriei, imi pun cenusa in cap, imi ascut cutitul pentru sepuku si retranscriu articolul pentru triumful adevarului.

543_1270635370 Noi cumparam numai paine de la supermarket! Asta in semn de protest ecologic pentru cei ce defriseaza padurile ca sa coaca painea in brutarii rudimentare, care au cuptoare pe lemne. Nu numai ca distrug padurile, dar polueaza si aerul cu fumul ce iese pe hornuri. Plus ca noua ne plac E-urile si aditivii si ne e lene sa ne taiem painea, o preferam pe cea feliata gata… Si nu mancam nici prajituri, respectam sfatul medicului de a reduce aportul de glucide si trigliceride. Ca sa nu mai zic ca nu avem incredere in igiena precara din laboratoarele de patiserie, unde Salmonella e un fel de animal de companie…

Stateam mai daunezi in parcarea supermarketului, langa masina, sa fac aromoterapie de la esapamentele masinilor frumos aliniate si asteptam sa vina sotul meu, care se dusese sa cumpere o paine. Si, ca sa nu pierd timpul de pomana, faceam oarece studii sociologice si comportamentale avand ca subiecti clientii ce intrau si ieseau pe usa cu fotocelula a magazinului.

Vad doi domni prezentabili, cu diplomatul intr-o mana  si cu doua sticle de coniac frantuzesc de cea mai buna calitate in mana cealalta. Sunt, desigur, niste directori de „multinationala” iesiti in pauza de masa, care au gasit blocat dozatorul de cafea, asa ca au gasit alt energizant pentru a face fata grelei slujbe de management! Intre cele 30 de grade tarie alcoolica si cele doua cuburi de gheata sigur vor gasi cea mai buna strategie pentru a spori profitul companiei, fapt ce va genera cresteri salariale  si noi locuri de munca. Aplaud in gand…

Apoi iese un domn in costum Armani, cu pantofi de lac si un Rolex impozant la mana. Imi place cum si-a asortat culoarea cravatei cu urmele de var de pe pantaloni, singurul element care tradeaza ca abia s-a dat jos de pe schelale unei noi constructii. Ma simt mandra la ce nivel cultural si ce stil vestimentar a ajuns muncitorul roman dupa ce s-a intors in tara  lasand in urma o Europa reconstruita din temelii. Omul duce in mana o chifla, probabil ca e in drum spre casa si l-a rugat sotia sa faca piata. Ma bucur nespus ca n-a luat bomboane, prajituri sau alte porcarii pentru copii, sa-i vad peste un timp cu dintii cariati, obezi sau dependenti de insulina! Cu siguranta ca e si un bun cresti, respecta modelul lui Isus, care a hranit 5000 de oameni cu doar cateva paini, chifla lui deja e cam mult pentru intreaga familie!

In sfarsit, iese si sotul meu. N-a luat nicio paine, cea feliata se terminase si noi alta nu consumam, nici nu avem cutit acasa. Adica avem, dar e numai pentru harakiri… Si nici prajituri n-a luat, vrea sa-mi pastrez silueta. Ma rog, eu n-am nimic impotriva, dar daca n-o sa-mi mai creasca fundu’ n-o sa mai aiba unii de unde musca…

Ne urcam in masina si plecam spre casa. N-avem paine, asa ca e timpul s-o cam pun de mamaliga!

 

Si-am incalecat pe-o sa, /Si-a murit si iapa mea! E randul caprei vecinului…

Asa-i mai bine? 🙂

Anunțuri

46 de răspunsuri »

    • Aoleooo, la asta nu m-am gandit, cu inrobirea omului de cate oama lui! Binee, varianta Ce prescurtata: intru in supermarket, iau un carut intreg de paini, le dau copiiilor strazii, ii iau o bere fara alcool sotului, las un bacsis generos vanzatoarei care trudeste toata ziulica sa aseze marfa in raft, ies pe usa, rup o farama de paine.. „Mananc si plang, mananc!”
      Si daca mai carcoteste cineva ii indes toata painea pe gat, cu folie cu tot!! 🙂

    • Inainte sa cumperi paine intreaba un specialist, nu cumpara la nimereala! Daca tot ingrasa si prosteste macar sa fie cu aprobarea cuiva… 🙂
      PS. mi-e si teama sa intreb care Mihaela esti, sa nu cumva sa nimeresc vreuna prea emancipata. 🙂 Dar esti binevenita oricum, mai ales daca stii sa razi. 🙂

  1. Eu am inceput de la varianta B, m-am frecat la ochi, m-am trezit fara cafea din cauza brainstorming-ului cauzat de postarea ta… Am mai citit o data pentru aprofundare…. am gasit si varianta A…
    As avea multe de zis, dar…
    Am o intrebare, urmeaza si varianta C (daca B e de la Belgia, ma gandesc ca C o fi de la tara mea de adoptie), sau pot sa plec linistita de acasa? Daca urmeaza si C, eu vin cu material didactic. 🙂
    Si in afara de moderatie la carbohidrati, ca sa nu ne creasca posteriorul din dotare, precum painea de casa, aia mare cat roata carului 🙂 eu pot sa va dau o reteta de pankake proteic, foarte bun si hranitor, numa’ bun pentru momentele cand nu va puteti decide ce paine sa alegeti.
    In rest numa’ bine, o zi frumoasa si…. pace pe pamant 🙂
    Cat despre postari… ca de obicei…. delicioase (mi-a fost greu sa ma uit la poza cu soriceii 🙂 )

    • Fata, asta-i blog, nu jurnal de calatorii gastronomice! Si nici nu stiu cum e painea cu frunze de artar. 🙂 Si iti aduc la cunostiinta ca sunt de 11 ore la munca, mi-a scazut glicemia, daca ma mai lovesti si tu cu niste pankakeuri, mor la datorie!! Zii ceva cu stevie sau urzici, ca astea nu-mi plac. 🙂
      Si ce ai cu soriceii? ca nu sunt copti in paine, si-au gasit doar un adapost acolo. De, daca era paine feliata nu-i mai tenta…

      • Multumesc ca m-ai luminat 🙂 ca la un punct cand am vazut cum se insiruie variantele de paine cu, sau fara seminte, integrala, sau mai putin integrala si pana la mamaliga varianta moderna la microunde cu reteta aferenta, nu mai stiam unde calc 🙂 Iar eu, fata buna am zis sa pun si eu mana, sa ajut daca-i cazu’. O fi greu la barzodrom sa stai atatea ore, dar sunt convinsa ca iti place 🙂
        Paine cu frunza de artar nu am mancat, nu am vazut, nu am auzit… dar pancake-ul de care spuneam se serveste cu sirop de artar (scuze…. sper sa nu doara prea tare 😀 ). Nici mie nu-mi place nici stevia nici urzicile…. 🙂
        Sa ai o seara buna, sper ca esti la sfarsitul orelor de munca! 🙂

  2. Pfffff, coniac (şi încă franţuzesc) la „trej” dă grade… normal ar fi pe undeva între 40-42 °. Ăsta-i contrafăcut, o ruşine asocierea cu managerii de „multinaţionalişti” 😈 😀

      • Păi şi-atunci nu-i mai bună ţuica neaoşă, io nu mă supăr nici dacă-i pălincă de Zalău. Da’ na, dacă tot vorbirăm de coniac, prefer vinars de Alba (judeţul) 😀

      • Ba era mai buna o palinca, dar ar fi zis unii ca resping integrarea europeana, am ramas tributara obiceiurilor (proaste) romanesti. Si cred ca nici tuica de Valeni nu-i de lepadat, cel putin asa zic cunoscatorii. 🙂

      • Io-s convins că nu-i de ignorat nici pomenita ţuică de Văleni, numa’ că d-asta n-am avut eu onoarea să gust. Am zis doar despre licorile pe care le-am degustat şi nu m-au dezgustat. 😀 Să-nţeleg că asta ar fi o subtilă ofertă de a vizita teritorii încă necunoscute? Nu, promit că nu-s sigur când pot să ajung prin zonă, deocamdată îs cam ocupat cu harababura din micul meu imperiu, iar garda pretoriană abia mai face faţă cu menţinerea ordinii 😀

  3. ahahahahahahhaha haida bre ca am speriat copchilul care era cit pe ce sa adoarma acilea linga mine. si sa stii ca cu pancakes pot si io sa trag. ce numa unii de pe la nord de mine? 😛

      • pai sa stii. Ca nu e prima data cind se intimpla din cauza lu’ tanti Adelina. 😛 Ar trebui sa aibe un disclaimer la inceput de postare, a nu se citi linga bebelasi care dorm; strineste hohote de ris. Or something like that. 😀

      • Pentru drăcuşorul zâmbitor scrie „twisted” încadrat de „:” :twiested: dacă îl vrei supărat scrie „evil”, nu uita de „:” înainte şi la final. 👿

      • Hahal pretin îmi eşti… 🙄 În loc s-o îndrepţi că tre tutorialele mele la care am muncit cu atîta sîrg şi patimă… 😛

        Pfuahahahahaha, cît pe ce să mă cred şi io, ce serios am scris! 😄

      • 😳 Nah, acu’ ce să mai fac, noi centurionii suntem mai expeditivi din fire, „dulce şi sărat” voia doar „ghiavolii” nu şi restul „muţunachilor”. 🙄 Încurcăm omu’ cu prea multă informaţie. 😆
        Şi mă rog frumos musiu cher ami, Dragoş, da’ pe mătăluţă de durea deştu’ de n-ai pus personal linku’ către tutorialul cela? Tot io să le fac pe toate…
        Cât despre vinul tău, ‘geaba încerci a mă îmbia, mai am „şnaps”. 😛

      • Aha, precizia înainte de toate, nu cumva să fie prea mult… 🙄 Bineeeeeee… de data asta te iert. 😛 Link n-am pus ca să nu par prea nu-ştiu-cum, că oricum e uşor de găsit sus în meniu. 😉

        Sete bună în continuare! Sau să zic „spor la treabă”, că parcă era vorba că…? 🙄 😛 >:D

      • Săr’na pentru iertăciunea păcatelor. 😉
        Poţi să zici şi una şi alta, că mie îmi place să împletesc plăcutul cu utilul 😆
        Vine şi textul despre care era vorba, după doişpe, să fim pe data de 16 (exactitate înainte de toate) 😛

      • A trecut de doişpe şi io încă muncesc cu a doua cafea în faţă, deşi îmi pică ochii-n gură de somn. La tine o să ajung tîrziu, cred, pe după-amiază. Da’ fiin’că-i în şaişpe deja, hai să zic ‘la mulţi ani’ blogului de-acu’. 😀

  4. Fataaaaaaa….io mi-am luat saratele si limba pisicii ,aka prajituri fursecuri cu dungi de serbet pe ele ,de la brutarie,in seara asta,la sugestia fiica-mi, oare o sa patesc ceva? 😮

  5. cu frunza de artar? eu inventez tot felul de painici ca-mi place sa le fac, dar la asta nu m-a dus bibilica…e’…vezi? cu artar ii dau lu’ omu …sa vezi ce painica in freza o sa am!!!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s