Cum atragi norocul

Standard

Am şi eu nişte superstiţii. Nu bat toată ziua mătănii şi scriu acatiste pentru împlinirea dorinţelor, nu pândesc peştişorul de aur pe malul Teleajenului, dar sunt câteva chestii pe care le respect cu sfinţenie fiindcă s-a demonstrat ştiinţificofantastic că aduc noroc.

Dacă merg spre serviciu şi mă intersectez cu un nene cam damblagiu şi care patrulează non-stop crezând că merge la locul de muncă( pe care l-a pierdut în urmă cu ani buni, motiv care i-a produs un accident cerebral şi a ajuns hemiplegic şi cu mintea răvăşită), înseamnă că o să am o zi bună, fără evenimente neplăcute. Dacă îmi iese în cale un câine care tocmai îşi face nevoile, iar e de bine. La fel şi dacă văd o maşină care are numărul cu o literă sau cifră triplă( inutil să mai spun că şi maşina noastră are un astfel de număr!) Dacă văd un popă e musai să-mi deschei un nasture pe care apoi trebuie să-l închei la vederea unui poliţai, altfel e de rău.Nu vă spun ce disperată-s duminica, când e plin de popi ieşiţi de la slujbă şi nici ţipenie de poliţişti, care la ora aia sunt în pauză de masă!

Deci, da, am superstiţii, recunosc!

28192Azi, la ieşirea din Lidl, văd chiar lângă uşă o fisă de un ban.Unul nou-nouţ, galben şi strălucitor. Nu că m-aş fi pricopsit, dar am o altă superstiţie: că trebuie să te apleci după orice bănuţ, altfel Dumnezeu o să considere că n-ai nevoie de bani sau eşti prea fudul ca să-ţi îndoi genuchii pentru ei şi n-o să-ţi mai dea nici alţii.Eu cam aş avea nevoie de ceva bănuţi, deci m-am aplecat. Mai fac un pas şi hop! alt bănuţ! Tot de un ban, tot nou şi strălucitor, probabil frate cu celălalt. Mă aplec iar şi-l iau, chiar daca am blocat uşa pentru câteva secunde; că nu-s prea sprintenă la aplecări, au şi genuchii mei oarece uzură… În faţă, alt bănuţ. Şi apoi altul. Şi uite aşa am traversat parcarea magazinului în mersul piticului, ca să nu zic în mers de-a buşilea, mai ca evlavioşii ăia de înconjoară biserici aproape târâş. Nu, nu era nimeni de la Camera ascunsă, am studiat bine terenul.Doar că i s-o fi rupt buzunarul vreunui cerşetor şi a umplut parcarea de monetar, că nu cred să fi trecut vreun cortegiu funerar prin parcare şi să fi aruncat neamurile îndurerate cu bani să-i plătească vămile celui decedat…

De cum am ieşit din parcare, Soţu’ a oprit peste drum şi a intrat să joace la Loto. Nu ştiu care o fi mai norocos dintre noi, eu măcar m-am ales cu vreo 6 bani, cred că-mi ajung de-un covrigel. Dar , generoasă din fire fiind, o să-i dau şi lui jumate, nu pot să păstrez tot beneficiu pentru mine. Nu de alta, dar poate câştigă el potul cel mare şi o să pot să-i dau satisfacţia de a-şi lua revanşa.

Sunteţi superstiţioşi ? Nici măcar ocazional?

23 de răspunsuri »

  1. nu. Las superstitiile deoparte. Dar banii gasiti pe jos sunt oportunitate!! Si eu gasesc! 10 euro pe culuarul firmei acum 2 sapt (i-am donat, mancare, unei familii cu 5 copii), 40euro gasii pe scari la metrou acum 1 an juma (i-am donat la un caz unde cerea Simona Take, caz terminat trist), 20 euro intr-o dumineata pe la 9 intr-un parc unde nu ne-am mai dus asa devreme de mult timp, monezi de 0.50-1-2 euro, ba chiar si de 5 euro – astea le gasea sotul ca se trezea la 5-6 dim. sa alerge.

    Acum vreo 2 ani o cunostinta a facut un experiment: de cate ori mergea la Lidl (parca) strangea de pe jos toate monezile alea de 1 ban sau 5 cazute si neridicate. A facut un calcul si in cateva luni a avut bani de un covrig. A zis ca omul nu mai e asa sarac daca lasa banii pe langa, ca in copilarie nu avea sansa asta :))))

  2. Nici nu am știut că există monede de un ban 😦 Dar știu superstiția potrivit căreia nu trebuie să culegi acel ban care e cu stema sus, dacă pricepi ce vreau să spun. Doar monedele cu banul deasupra). Nu că aș fi găsit alți bani înafara celor căzuți din buzunare. Mama era îngrozită de câți bani pierdeam involuntar. Am și acum o pușculiță plină de monede expirate.

  3. Superstiții? Nu îmi place să dau din florile mele altora (nici plante de aprtament, nici de grădină), am senzația că îmi dau norocul. În general, nu îmi place să dau, dar asta nu se mai încadrează la superstiții 😆 .La fel, nu îmi place să port haine pe care le-au purtat alții sau să împrumut hainele mele altora. Am senzația că hainele sunt purtătoare ale personalității celui care le-a purtat, strâng ceva din energia acestuia. Evit să mă bucur dinainte pentru ceva visat sau să fac planuri, de teamă că voi atrage necazul. Dacă mă mai gândesc, cred că mai găsesc.

  4. N-am superstiţii multe. Dar o am pe asta cu bănuţi. Consider şi eu că monedele alea-s norocei. Bine, am găsit demult 10 lei şi aşa norocel aş mai fi vrut dar… nu s-a mai ivit 😀

  5. Hai să lăsăm superstiţiile, da’ z’seşi ceva de cerşetor. N-ai să vezi. Dacă-i dai unui cerşetor o monedă din alea, te-njură de te trece Teleajenu’ şi alta nu. Ai grijă…

  6. Eu am fost extrem de superstitioasa, acum sunt moderat spre deloc. Am ramas cu o superstitie clara , sa nu trec pe sub scara pusa…nu de alta , dar lasand ghinionul superstitiei , sa nu imi pice si ceva in cap. In rest , nu prea tin cont.

  7. He, he! Am găsit și eu într-o zi tot așa, niște bănuți mici, aurii. Și eu i-am adunat și i-am dat unui băiat care cerșea prin parcare, împreună alți mărunți din buzunar. S-a uitat la mine profund dezamăgit că-l încarc cu metal, în loc de foșnitoarele bancnote!
    De supertstiții mă amuz foarte tare, când e vorba de alții. În ceea ce mă privește, mă enervează foarte tare să mă întorc din drum când uit ceva, dar mă întorc dacă este musai.
    O zi frumoasă! 🙂

  8. ‘Aide, bre! Io n-am încredere decât în metode verificate şi certificate de înţelepciunea populară. N-ai cum să atragi norocu’, oricât te-ai feri de popi, pisici negre, miliţieni şi alte lighioane, dacă nu te-ai căcat în scăldătoare sau măcar să fi mâncat din… treabă! Restu’, poveşti de adormit copiii! 🙂

  9. Măi Adelina, tare îmi lipseşti! Ai fost printre primele bloguri pe care le-am descoperit de la începuturile lor, îmi luminai diminețile cu umorul tău… Întoarce-te la ritmul vechi al postărilor, te rooog!

  10. Nu prea mai am, ce urât e să treacă timpul și să pierzi din supersitții!
    Dar bani găsiți culeg repede, monede de mică valoare, și le păstrez, pentru că încă nu m-am prins cum anume poartă noroc: ideea în sine, că ai găsit bani, sau păstrând moneda? Și uite așa am o cutie unde țin monede mici și murdare, găsite pe jos. Noroc, sau măcar viață liniștită am, deci funcționează!
    Și mai am o superstiție, când nu găsesc ceva, deși am întors casa cu susul în jos. Am uitat cine m-a învățat să întorc un pahar cu susul în jos și voi găsi obiectul pierdut. Funcționează:))) (deși am pierdut un card important, nu bancar, și nu l-am găsit. Poate nu era paharul potrivit)

  11. Sa stii ca n-am intrat pe blogul tau din superstitie, ci la sugestia, … voalata, dar binevenita, a Renatei.
    Ca sa fiu superstitios, ar trebui, probabil, sa cred intr-o constiinta universala care in mod constient (DA!) ma atentioneaza, pe diferite cai, ca-i groasa. Ma rog, groasa sau subtire, depinde de optica fiecaruia. Cum credinta respectiva-mi lipseste, uite-ma vitregit si de superstitii. Ca se-ntimpla chestii, e adevarat, dar ca au legatura cu pisici, numere si pantofi asezati pe masa, mi-e imposibil sa accept.
    Si daca, prin absurd, ar fi totusi o atentionare voita, acel binevoitor e suficient de destept sa-si dea seama ca n-am motive logice sa cred in atentionarile lui. 😆

  12. Imi cer scuze ca am lipsit atat si ca nici n-am raspuns tuturor celor care mi-au batut cu atata grija in usa. Promit sa nu se mai intample si multumesc din suflet tuturor. Si uite ca asa mi se mai adevereste o superstitie: cand nu prea stii ce vrei, sigur vei primi raspuns la intrebari de unde nici nu te astepti. Eu l-am primit de la voi! 🙂

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s