Ordonanta de Urgenta

Standard

Eu, Adelina Iliescu, in calitate de premier, presedinte, rege, imparat si comandat suprem al propriei persoane, am adoptat in unanimitate Ordonanta de Urgenta nr. 1/ 2018:

Incepand de luni, 12.03. 2018, serviciul este decretat locul bine delimitat geografic pe teritoriul Cernobaliei, bine delimita temporar in intervalul orelor de program pontate in condica de prezenta, care presupune efectuarea in totalitate si NUMAI a sarcinilor inscrise in fisa postului si avand ca scop obtinerea unui venit salarial necesar subzistentei. Orice actiune sau informatie din acest interval se considera secreta, clasificata sau absolut inutila si nu se va mai aduce in discutie publica dupa parasirea incintei.

Se interzice cu desavarsire orice exces de zel, exces de empatie, exces de implicare, exces de colaborare, in general orice fel de exces care dauneaza grav sanatatii. Se va impune socializare minima si sobrietate maxima pentru a evita interpretarile gresite, bunavointa si simpatiile colegiale se vor inlocui cu amabilitatea profesionala si relatiile strict institutionale. Nu se vor mai emite pareri, consilieri si orice idee emisa pentru imbunatatirii activitatii in cadrul compartimentului se va declara din start nula si neavenita, deci nu va mai fi comunicata.Se va aplica doar functia de executant intocmai si la timp, fara comentarii, a tuturor sarcinilor primite de la factorii de decizie.

Concluzie: incepand de luni intra in activitate robotelul Adelina setat in modul economicos, sobru, silentios, eficient si cu limitator de viteza pentru a nu putea scurta timpul si a nu sari nici o etapa necesara in buna desfasurare a investigatie radiologice. Robotelul va functiona pana cand i se vor arde toate circuitele integrate sau pana cand Ordonanta de Urgenta va fi abrogata prin Legea Corectitudinii, a Colegialitatii si a Bunului simt.

Turn off!

20 de răspunsuri »

  • Mie nu prea-mi plac nici laptele, nici mierea, deci nu tin sa inot in ele pe tot parcursul vietii. AS prefera doar ca oamenii sa fie corecti, cand se da o decizie sau orice regula, sa fie valabila pentru toti, in orice conditii; sau, daca ti se sugereaza ca e o regula ce poate fi incalcata „la preferential”, sa nu ti se reproseze pe urma.
   Nimic nu urasc in lumea asta mai mult decat sintagma „pentru unii muma, pentru altii ciuma”! Se pare ca nu reusesc sa fiu intotdeauna „muma” si atunci sunt catalogata imediat ca „ciuma”. Nu mai bine sa fiu robotel? Ca astia n-au mume…

   • Nu mai bine să le foot io muma-n kuhr ăstora care fac legi şi reguli numai pentru ăi de jos, nu şi pentru ăi de sus (adică pentru ei înşişi)?!
    Mi-e dor de-o revoluţie adevărată!

  • Nuuu, nici macar nu-s suparata! Nu vreau sa dau nimanui satisfactia de a fi reusit sa ma supere. Mi-e doar din ce in ce mai lehamite si incerc sa ma protejez limitandu-mi perceptiile si incercand sa fiu cat mai corecta, cat sa evit reprosurile.
   N-am sa reusesc, stiu. Dar sunt datoare fata de mine sa incerc macar.

  • Adica nu-ti plac oamenii seriosi? Pardon, robotii! Atunci o sa rog programatorul sa-mi intinda bine colturile gurii, eventual sa mi le ancoreze de urechi; o sa fiu ca Ion Iliescu , cu un zambet circular, mai draga, mai. 🙂

  • Nu cred ca-i rautate, Ana. Cred ca-i multa meschinarie in oameni, e un fel de fiecare cu a ma-sii ,in orice institutie, ca in si in viata, unii sunt de elita si altii…de belita! Asta e, mi-am facut-o cu mana mea incercand sa stau pe linia frontului cand se tragea din ambele tabere , degeaba am fluturat steagul alb, am incasat-o din doua locuri. Nu mai bine flutur acum steagul negru cu cap de mort?
   PS. Fiindca noi avem repartitie la niste cazane, daca o fi sa se umple al meu, imi faca cateva rezervari de locuri la tine? 🙂

   • Ai loc la cazan la mine, draga mea si daca iti e de folos dau o mana de ajutor la amestecat…Te pup! 🤗

  • Nu m-a suparat nimeni in mod special, refuz categoric sa ma las suparata. Doar ca a venit si picatura care a umplut paharul. Am incercat intotdeauna sa intind o mana tuturor, mi-a parut rau uneori ca nu-s miriapod, sa am mai multe maini, am trecut peste reprosul ca-s prea amabila si invat lumea cu narav, cand mi s-a spus sa ma limitez la mai putin si am facut-o mi s-a reprosat de ce, sau mai exact de ce nu m-am orientat pe cine sa refuz, ca unii sunt de nerefuzat. Eu nu stiu sa fac triaj, ori respect o regula, ori o incalc pentru toata lumea. Roborii nu stiu sa faca compromisuri, ei fac doar ce sunt programati sa faca. Traiasca robotii, deci!
   Si stiu ca nu doar la mine e asa, e tara plina de exemple.La naiba, mai bine ma nasteam in Japonia!Adica nu, ca acu trebuia sa-mi fac sepuku! 🙂

 1. 100% de acord! Eu tot încerc de la o vreme încoace să mă limitez doar la ceea ce trebuie cu adevărat să fac. Ceea ce este în plus și impus peste datoriile legale, nu mă interesează și evit cât pot de mult. Câtă vreme regulile nu sunt respectate în mod egal de toți, eu de ce aș fi „mai cu moț”?
  Faza cu triajul, pentru persoanele „de nerefuzat”…. este tipic românească.
  Numai bine și zile frumoase! 🙂

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s