Pe scurt:bere si iaurt

Standard

Azi e din ciclul „cine face ca mine, ca mine sa pateasca!”Sau e sub deviza „anunt de interes public” cu textul iaurt+ bere cu lamaie nu e egal love!

Sa va spun pe scurt:

radler-bere-cu-lamaieAseara am baut o cana de iaurt.Buuun… Apoi am poftit la o bere cu lamaie Mi-am desfacut o cutie si am inceput sa o savurez cu inghitituri mici. Intre timp primesc o vizita si o servesc si pe musafira cu o bere, ca paine si sare nu aveam. Femeia bea jumatate de pahar si pleaca. Cutia mea era aproape goala, a ei aproape plina. Si vorba cantecului ” s-o iau mi-e frica, s-o las se strica” decid ca-i mai bine cu ea in burtica. Nici n-am terminat de baut si au inceput repercursiunile. Maiculita, ce sprint am facut pana la baie!Si ce noape agitata am avut!Trei copaci au murit degeaba, numai sa-mi dea mie hartie igienica…

In urma cu ceva timp o colega imi dadea o definitie foarte plastica(dar exacta) a…basinii,Cica „basina e semnalul de alarma ca in gara c** va sosi un transport de kkt!” Avand in vedere ca citatul e cu ghilimele considerati ca e rostit de gura altcuiva, nu al decentei doamne ca ma consider…Dar ce te faci cand lipseste si semnalul de alarma? Pai, ca si la CFR, au loc deraieri si catastrofe.

Fir-ar sa fie, ca doar am mai avut experienta asta! Ba am avut una si mai si de m-am facut de tot circul. Si daca tot am derogare azi de la statutul de doamna pot sa va povestesc si patania aia.

Era vara, canicula, asteptam un microbuz in statie. Moarta de sete cer un suc rece-rece si acidulat, il dau pe gat si plec in treaba mea. La intoarcere zic sa merg pe jos, sa fac un shoping mic in drum spre casa. N-apuc sa scanez prima vitrina si simt o neregula. Gravida nu sunt, deci nu pot sa intru in travaliu si totusi ceva din maruntaiele mele se inghesuie spre iesire. Grabesc pasul ca am de traversat cam tot orasul.Lasa, ca shoping pot sa fac si maine. Si eu iute mergeam si matele mele si mai iute se revoltau. Strang din pumni, din dinti, din…toate sfincterele si transpiratia ia proportii de Niagara. Pe la jumatea drumului realizez ca n-am nici o sansa sa ma tin pana acasa, ca nu e nici o toaleta publica in drum si ca bulevardul e plin de turisti, nici vorba sa accesez discret vreun boschete.

In zare vad blocul in care locuieste mama si prind aripi. Tagadam-tagadam pe scari patru etaje, infipt degetul in sonerie. Sa raspunda cineva…canci! Of, mama, azi ti-ai gasit de treaba prin oras, cand copilul tau mai are putin si se tavaleste-n chinuri si-n alte cele la usa ta!

Varianta B e matusa, care sta la acelasi etaj, usa in usa. Apas frenetic butonul in timp ce fac joc de glezne, o tropatica marunta moldoveneasca. Matusa…lulu! Fi-mi-ar neamu’ plimbaret, odata are omul nevoie de el si atunci nici o nadejde!

Asta e, ma consolez ca vor avea maine ce scrie astia in ziarul local, ma rog macar sa nu puna si poza si fug spre casa. In timp ce cobor scara mai ca liftul supersonic profit de un unghi mort, intre etaje, cat sa nu fiu in bataia vizoarelor curioase de la usi si-mi indes in budigai o punguta pe care o aveam in poseta pentru mici cumparaturi. Ca daca s-o porni revarsarea sa fie totusi o piedica pana ajunge in sandale…

Ies din scara si imi aduc aminte ca la scara urmatoare cunosc pe cineva la parter.N-o mai vazusem pe vecina de multa vreme dar nevoia te impinge sa apelezi la oricine. Sun, deschide femeia, se mira ca ma vede , eu nu zic decat”baia e prima pe dreapta?” si dau navala.

Nici intrarea in rai n-ar fi fost asa glorioasa!rasuflu usurata si …numai rasuflu! pe toate partile!:))of, mult zgomot pentru nimic! ies din baie linistita, multumesc femeii de gazduire, promit sa-i fac cadou un odorizant de baie si plec relaxata spre casa.

Dupa nici doua blocuri matele mele iar dau semne de neliniste interioara. Ei, poate or mai fi niste gaze toxice de fasait, nu-i bai, daca nu bubuie nu se prinde lumea pe strada, ca mai sunt si refulari de canalizari… Ajung in fata blocului, nu-i a buna ce simt, iar ma napadesc transpiratiile.Iar fuga pe scari patru etaje spre spaima babelor de la parter care nu inteleg ce se intampla.Gasesc cheia, descui cu mainile tremurande, arunc poseta, ajung in fata baii…tarziu, nenica!!astea n-au fost doar gaze, s-au solidificat-molicificat intre timp…

Bine ca se inventase Vanish-ul care scoate orice pata, chiar si din cele organice!:))

Deci, locuitori ai planetei, tineti minte:ori bere, ori iaurt, nu de-amandoua odata ca se produc reactii necontrolate si necontrolabile! Si fara bauturi reci la canicula daca n-aveti pampersi sau macar vreo punga de plastic.Sa iau si eu niste lecitina sa nu uit…

56 de răspunsuri »

  1. eu mananc orice si nu am nimic. stai! in afara de pasta de tomate din magazin! nu o suport! nopti albe cu pasta de tomate 😀

    • In principiu si eu mananc orice, nu sunt o sensibiloasa. Iar daca se lasa cu pantecarita nu-i mare paguba, nu mor prin deshidratare, am suficiente resurse. Doar ca imi sare somnul cu atatea plimbari la baie si la somn chiar tin mult, ca-i rar si scump.:)

  2. Ptiu, ce păţanie! Nu te superi că am râs cu lacrimi, nu-i aşa?:)) Aşa suntem noi românii, râdem de necazul omului! :D:) Parcă te şi văd alergând pe străzi, pe scările blocului, cu faţa toată schimonosită într-o expresie de crampă profundă…Eşti haioasă până la refuz! Stai să mai râd puţin:)))

    • Razi tu, razi, Harap Alb, dar daca erai in pielea personajului sa vezi ce strangeai din falci sa nu-ti scape vreun…zambet! :)) Uite ca mi-a venit acu un gand care ma face si pe mine sa mustacesc: cum fac cosmonautii, in imponderabilitate, daca-i paleste diareea? nu le intra-n ochi?:)))

  3. Eu nu am probleme de genul asta, dar sotul stie ACUM sa nu mai bea lapte cu o seara inainte de vreo intalnire importanta, ca-i bai mare si rateaza intalnirea :)))))

  4. No, eu am patit-o si citind ce ai scris, parca am retrait momentul. Groaznice clipe. La mine a fost de la creveti, de doua ori, ca odata n-a fost destul. De atunci, dar nici pana atunci nu mai mananc creveti. iar raul a tinut vreo saptamana, noroc ca eram in concediu…
    Seara frumoasa!

    • Deci si tu ai simtit nevoia unei confirmari duble, nu te-ai multumit cu o singura experienta.Si cica omul din greseli invata;dar probabil ca nu din prima.:))
      Bun venit in vizita.Regret, nu mai am bere, te pot servi doar cu iaurt…:)

  5. May femeie , m-ai facut sa rad cu lacrimi , inca hahai scriind si imi sterg umezelile la coltul ochilor! 😆 Asa aventura ca a ta….mai rar, desi imi amintesc de mine insami , batand recordul la pasi pe suta de metrii , fiind in aproximativ aceeasi situatie ca tine 😆
    Definitia cu gara si garnitura de kkt am retinut-o , nu o stiam :lol:.Iar treaba cu punga indesata in budigai…buna treaba , de retinut pentru situatii kkcioase… 😆
    Ai grija pe viitor si nu mai bea bere cu lamaie dupa iaurt….incearca berea simpla…si ajungi acasa in regula! 😀

  6. cred ca e groaznic, nu am fost niciodata in situatia de a cauta o toaleta 🙂 când m-a apucat „revolutia matelor” eram întotdeauna acasa.
    La mine se intâmpla extrem de rar… în general sunt constipata, si-ti multumesc pentru ideea de a combina iaurt cu bere :)) e mult mai natural decat Dulcolax! ;))

  7. Am râs de era să mă…. da mai bine nu continui că şi io sunt o lady şi nu pot ca să îmi dau cu firma-n cap. 😀 Dincolo de toate, eu cred că despre asta cânta robinetu’. Te avertiza că urmează …descărcări…

  8. Prima si ultima oara cand am incercat bere d-aia cu lamaie…a fost anul trecut in iunie. Am baut una in gara de Sud, m-am urcat in tren, am ajuns la Bucuresti linistita. Prin Gara de Nord a inceput sa ma ia un gand. M-am urcat in metrou si era sa ma cac pe mine pe la Tineretului unde m-am dat jos cu treaba. Mare treaba, am rupt usa prietenei la care ma duceam, am zmuls usa baii si m-am….usurat sub forma de jet. Ulterior am testat inca odata berea cu pricina (alta marca) si a avut acelasi efect. Deci nu iaurtul e problema ci combinatia de bere, suc de lamaie si ZAHAR! Logic dealtfel :))))

  9. Extraordinar! E de râsu-plânsu, c-am transpirat și eu la greu! Atunci nu-mi venea să râd, că nici nu știam dacă vine doar semnalul de alarmă! Dar azi am râs cu lacrimi, la povestirea ta și amintirile mele!

  10. Se poate spune ca ce ti s-a intamplat tie este o consecinta fireasca a unui act al coabitarii intre ciupercute. Ghinionul este ca tu ai constituit spatiul mioritic de dezvoltare a acestei relatii.
    Ciupercutele din bere, au semnat un pact de simbioza cu cele din iaurt si rezultatul este cel pe care chiar daca nu l-ai banuit, acum l-ai simtit cum s-ar spune… pe propria-ti piele. 🙂

  11. Cand l-au banuit pe Mihai ca ar avea cancer, de la o problema ca a ta a pornit. Doar ca lui i se intampla indiferent ce ar fi mancat sau baut. Abia dupa i s-a umflat si ganglionul ala buclucas.
    Eu sunt in cealalta extrema… Ma indop de Orbit verde pastile, care are si laxativ, amestec tot felul de bauturi si mancaruri nepotrivite, doar, doar… :))

  12. problema e cand nu stii de la ce te apuca, sa stii pe viitor sa eviti. cand am patit-o am gasit totusi la timp niste tufisuri (apropos, stiti ce complicat este intr-un tufis, stand pe plan inclinat?!) sau o buda publica intr-o statie de metrou (pentru bucuresteni, stiu sigur universitate si victoriei; foarte curate, pe probate) iar odata m-am intors acasa de la metrou pentru ca mi-am dat seama ca nu voi ajunge la timp la statia dotata.
    ce stiu sigur, ca la emotii mari…. examene importante, chestii d-astea.

    • Se spuna ca stomacul e cutia de rezonanta a emotiilor.Si a naibii rezonanta se propaga apoi in jos! Am si eu experienta tufisurilor, a lanurilor de porumb de langa sosele; ba chiar si a lanurilor de musetel, care imi camuflau bine doar…papucii!Dar am fost prietenoasa, am facut cu mana oricui m-a salutat cu un claxon!:))

  13. Avand in vedere afimatiile lui succesulpe, coabitarea provoaca marea KKre ?
    Ce parere are finul meu ? ca iar mi-aduc aminte de noaptea aia … de analiza politica.
    Sa facem o aprovizionare serioasa de hartie igienica ?

  14. Acum l-am primit, acum îl livrez pe piață:

    Merge trenul liniştit pe calea ferată şi brusc o ia la dreapta!
    Iese de pe calea ferată şi o ia prin aratură, porumb, cartofi, lucernă, iar porumb, cartofi, iar lucernă şi intra inapoi pe calea ferată şi merge mai departe. Pasagerii şocaţi, se duc la mecanic sa vadă care-i treaba.Mecanicul le răspunde:
    – Era unul la vreo 200 m , care se caca pe calea ferată, ce era sa fac?!
    Pasagerii:
    -Trebuia să-l calci, in morţii mă-sii!
    Mecanicul:
    -Păi tocmai in lucernă l-am ajuns!

    Să vă fie de bine la toti bloggerii care aveti probleme pe calea ferată. Adi, tu știi că amândoi cumnații mei lucrează la calea ferată. Prost e că nu știu ce lucrează, mă rog . asta e altă problemă.

    Soluția: nu mai faceți cale ferată în lucernă (vezi că vizez bucata aia de teren cu lucernă, aia pe care mă sfătuiai să-mi fac vilă de vacanță)

  15. Da’ bag de seamă că ai talent nu doar narativ, ci şi de a găsi combinaţii devastatoare pentru sistemul digestiv 😀 😛 Acu’ mie mi se pare suficent amestecul bere + lămâie (de fapt orice fruct) + zahar, da’ nah dacă tu ai ţinut neapărat să amplifici procesul… Pentru mine este distractiv la modul superlativ, presupun că pentru tine tot la superlativ a fost… dar în sens opus 😉 Zic bine?

  16. orice om poate pescui din viata sa una sau mai multe aventuri asemanatoare.
    De ex. eu iti citii articolul sambata dim. la 6 juma. La 8 ajung la piatza. Restul povestii e scrisa mai sus :)))))

  17. Pentru o viata palpitanta recomand si combinatia bere de orice fel cu inghetata la desert, daca se poate chestia asta trebuie incercata musai in excursie cu autocarul, nici in Al saselea simt nu gasesti atata suspans si tensiune 🙂

  18. Scumpa considerabila doamna, dacă scopul tău fuse omorul satiric al tristeții interioare al cititorului, cu onor tind sa-ti inman complimentele mele, nu din compasiune evenimentului tragic povestit de tine, dar pentru ca nu ai reușit decât să-ți duci la îndeplinire scopul menirii acestei povestioare.

    • Scumpe domn, fac o reverenta cu urari de bun venit si marturisesc, cu oarecare framantari interioare (dar numai la nivel metafizic, nu si organic, de data asta 🙂 ) ca asa de protocolar te-ai exprimat, de n-am inteles daca-i de bine sau de rau. Dar cat nu-i de tulburari de tranzit, consider ca-i de…binisor. 🙂

Lasă un comentariu