Cum se baga mortu’-n casa

Standard

La aniversarea celor 50 de anisori a primit Sotu[‘ cadou un cantar. Ce mare lucru un cantar, ca am stricat  vazut o gramada la viata mea! Ei, asta e un cantar deosebit, o unealta diavolului, zau. Iti introduci datele precum inaltime, sex si varsata si el iti spune, pe langa greutatea exacta si gradul de hidratare, masa musculara, masa sunculara :)), cat de bine sau prost stai in raport cu baremul si cate calorii ar trebui sa consumi. Doar iq-ul nu ti-l zice…

femeie_cantar_nemultumita_45952600 Si face Sotu’ reglajele, se cantareste, isi face autocritica pentru cele vreo trei kilograme in plus aflate in dotare apoi ma invita pe mine sa ma cocot pe postament cantar. Eu ca nu, ca n-am timp, ca am un carcel, ca una, ca alta…Presimteam c-o sa fie nasol si o sa doara. Dar n-am incotro si pasesc. Cantarul odata se zburleste si da „eroare”. Uf, zic c-am scapat dar nu, Sotu’ insista (zau ca nu inteleg de ce, ca doar nu ma cumpara la kilogram!). Ma mai urc odata, iar „eroare”. Si inca odata. Iar „eroare”… Deja se enerveaza , zice ca asa antipatie intre un om si un cantar n-a mai vazut. Zic si eu la fel si-l blestem in gand (pe cantar, desigur) muriti-ar bateria, jivina!

In cele din urma ne lamurim, nu era vorba de o respingere categorica ci de proasta exploatare; adica eu stationam prea putin si ma si bataiam tot aplecandu-ma sa vad prima catastrofa afisata. Asa ca zapacisem senzorii. Ca in folclor se mentioneaza numai „mersu’ leganatu’ ” nu si „statu’ bataitu'”.:)) Ordona Sotu „urca, stai, nu misca, nu respira, gata!”.

Si incepe dracia electronica sa ma improste cu noroi: ca cica sunt (multin!) peste standard, ca nu-s hidratata, ca -s prea impanata, ca-s prea hipercalorica…Bre, sunt prea suparata, asa sa stii! Si ce, am zis eu ca vreau sa castig vreun concurs de Miss? Mi-s asa cum sunt si nu intentionez sa-mi traiasc viata numai cu apa plata cu lamaie. Cu bere cu lamaie s-ar mai putea…

s-a-cam-ingrasat-doamna-de-pe-cantar_poze_haioase_prietenas.ro_1-150x150Dupa ce imi trece supararea si ascund cantarul in cutia lui (unde va sedea la loc de odihna pana mi s-o face mie dor de el) meditez totusi ca are si el dreptate si nu-i baiat rau, a vrut numai sa traga un semnal de alarma. Ca de-aia m-o fi durand si coloana vertebrala tot carand suplimentul asta de kilograme si de-aia nu pot sa-mi iau si eu niste rochite sexy cum vad prin mall…

Asa ca am decis ca e timpul sa mai slabesc. Ideal ar fi sa dau jos vreo 15 kilograme dar nu ma simt in stare sa-mi propun asa o tinta, ma multumesc cu vreo 10. Pana la Craciun, nu intr-o luna, ca nu vreau sa-mi adun pieile in falduri. N-am mai tinut diete de multi ani(se si vede!) asa ca nu stiu ce efect va avea intentia mea de acum. Si nu vreau metode drastice, n-am stofa de martir la capitolul asta. Pur si simplu incerc sa respect orele de masa, sa iau micul dejun(ceea ce nu obisnuiam), sa iau cina devreme si sa nu mai mananc o punga de arahide in ciocolata pe la 11 seara.Si sa beau apa! Asta mi-e cel mai greu, cica ar trebui sa beau 2 litrii pe zi iar eu nu beau atata nici pe saptamana, incluzand si cafeaua si berea cu lamaie.Dar spun specialistii ca doi litrii de apa bauti zilnic cresc consumul de calorii cu 30% asa ca merita.

Dar sunt de serviciu cu o colega mare bautoare de apa asa ca am facut o conventie cu ea: de cate ori se duce cu cana la dozator sa strige ca sa vin si eu.Vreau, nu vreau, beau ca Grigore….apa. Va inchipuiti cam ce crede lumea cand aude o nebuna strigand pe holul spitalului „aaaaaapaaaa!” si alta raspunzand „aaacuuu!”Chiar i-am sugerat sa mai schimbe tonalitatea si sa cante precum Loredana „apaaaa-apaaaaa”.:))

Asa ca dragilor, am imbulinat-o! pana la Craciun  trebuie sa fiu cu 10 kilograme mai usurica. Usuratica mi-era mai simplu!:)

Dar sa nu mai indrazneasca careva si sa aduca drept cadou aparatura de masura si control sau alte chestii cu apropouri la gabaritul meu ca il tai definitiv de la inima mea! Si de la portia de tort, desigur….

71 de răspunsuri »

  1. as da like de 10 ori.
    1) pt cadou
    2) pt cum ai povestit
    3) pt decizie.
    Orice plan de abordare ai, e bun. Doar sa te tii de el.
    Daca mai ai nevoie de ajutor, deschide o pagina cu calcularea IMC. Vei vedea unde te afli, si asa iti pui target de bun simt. De ex., o prietena s-a decis cand a ajuns la obezitate moderata, sa ajunga fortat intr-o luna la obezitate usoara, in 3 luni la supraponderali, si in un an la normoponderali. Argumente si motivatii nu a mai avut altele in plus.

    • Un singur like mi-e de ajuns, n-am voie la mai multe calorii!:))
      Candva slabeam destul de usor dar probabil varsta isi va spune cuvantul, nu mai am metabolismul de altadata. Plus ca e sezon de inghetata, greu de rezistat ispitelor!Noroc ca s-au inventat pepenii.:)) Nu vreau sa slabesc brusc si nici n-o fac pentru estetica dar cred ca merita si coloana mea sa-i mai usurez povara.

      • Mai adaug si eu vreo 3 like-uri, tot pentru aceleasi lucruri. Te previn ca like-urile astea nu au calorii si nu ingrasa, asa ca pot fi consumate fara grija.
        Eu in liceu m-am ingrasat foarte tare de la stres, dupa Bac cantaream vreo 70 la 1,60m.
        Am slabit treptat pana la greutatea de acum, fara sa tin dieta, doar incercand sa mananc regulat, sa nu sar peste micul dejun si sa reduc consumul de paine. N-am exclus-o de tot. si am mai observat ca daca beau ceai negru de dimineata totul merge struna cu greutatea, daca vreo saptamana nu mai beau, gata, colacelul de salvare incepe sa apara.
        mult spor in ce ti-ai propus.

      • Experienta ta e incurajatoare doar ca e …din liceu! pe vremea aia si eu slabeam vazand cu ochii, mai ales daca ma palea vreun amor nebun.:) Acum va fi mai greu, dar nu imposibil. Si nu suport ceaiul, de nici un fel va trebui sa gasesc alt stimulent.

  2. Auzi, cand te striga pe tine colega, striga-ma si tu pe mine, ca eu stau cu sticla de apa pe birou si uit sa-mi torn in cana, asa ceva…
    Si da, daca as putea sa dau si eu jos 10 kg pana la Craciun ar fi chiar o minune, ca nici coloana mea, draga de ea, nu e prea fericita, nu mai zic de picioare… Deci ma bag si eu si ne luam la intrecere sa ne motivam una pe alta. Ce zici, suporti concurenta? 😉

    • Nu pot sa strig asa tare dar promit sa-ti suflu telepatic in ureche! Deci cum iti vine sa te scarpini in ureche cum bei apa!:)
      E bine si cu concurenta dar n-ar fi mai bine cu coabitarea, sa slabim impreuna 10 kile? adica fiecare cate 5?:))

      • Fetele, lăsaţi metodele astea complicate de slăbit, că vă dau eu una mult mai eficientă: vi-l las pe Ziurel o anumită perioadă. 2 kile pe săptămână garantat! În minus! :))

      • Bai, daca va mai bagati multe o sa ajung la concluzia ca trebuie sa ma mai ingras, avem prea putine kilograme impreuna pe cantar!:))Dar daca tot ne-am bagat acu hai sa ne si scoatem.macar 5-6 kile de caciula, zic.
        Si nu ma mai ameninta cu Ziurel ca daca nu m-au omorat inca puradeii-turbo din dotare nu cred sa ma dea gata unul cu care sa ma pot intelege prin cuvinte(si alte recompense!:))

  3. Offff! Eterna nemulţumire a urmaşelor Evei. Nu-i destul că aud acasă despre tot soiul de diete, mai tre’ să citesc şi la tine pe blog… Offffff 😛 😉
    Aşa-i, cică apa stimulează metabolismul, favorizează „arderea”… Atunci mă gândesc eu, n-ar fi mai indicate benzina, kerosenul sau alte lichide mai inflamabile… 😀 😉
    Gata cu gluma, SUCCES sau dacă vrei „succesuri” 🙂

    • Zau ca nu-i vorba de nemultumire, eu ma simteam binisor in piele mea ca avusesem grija s-o intind cat sa fie incapatoare.:) Dar cred ca trebuie sa fac un sacrificiu pentru sanatate. Ca pentru frumusete… se descurca aia de la Hollywood si fara mine, au destule „aschilopate” pe-acolo. Sa transmiti acasa ca mai sunt si altii la dieta, deci…solidaritate maxima!:)

  4. Adelina, Adelina, de ce bagi tu mortu și în casa altora? Sau o fi vorba doar de funia din casa spânzuratului? De o lună sufăr ca o eroină… Nu tu pâine, nu tu prăjitură, nu tu covrig de la Gigi. 🙂 Câte o înghețată mai scap pe ici pe colo, că altfel aș fi de multă vreme decedată. 5 kg s-au dus, dar mai e mult până departe… Încă rezist… Ceea ce îți doresc și ție. 🙂

    • Suferi, dar suferi cu folos. Primele 5 kilograme sunt cele mai importante. Si cele mai motivante.:) La cate o inghetata mai apelez si eu sa uit de necaz si suparare, doar ca e o inghetata de-aia mare, cutie de un kil si tot zic sa mananc numai pana la dunga pe care o treg anticipat dar, a naibii dunga, mereu e stramba si o tooot indrept pana ajunge in capatul cutiei!:))Dar tot o sa ma gaseasca Mosul mai slaba de Craciun!

  5. Am trei cantare.Cel destept,ca al tau,a dat ortu’ popii dupa ce am inundat baia si a luat apa la bord.Vesnica lui pomenire,asta este.Acuma ma consolez cu celelalte doua si sper sa fie defecte.Nu-s.Am de dat jos cele cinci kilograme cu care jonglez mereu dar ma confrunt si eu cu aceeasi problema,metabolismul,care s-a modificat.Am ajuns sa spun ca un bun amic,atunci cand ne vedea mancand prajituri : ”cateva secunde pe limba,o viata pe solduri”.
    Da’ stii cum spunea Scarlett O’Hara,la asta o sa ma gandesc maine.

    • :)) Da’ ce prieteni filozof ai! La dieta trecuta, acu 115 ani, ca sa ma motivez imi scrisesem cu ruj pe oglinzi „Graso”.Acu mai bine as acoperi toate oglinzile.Dar daca ai avut trei cantare inseamna ca te-a preocupat controlul greutatii. Eu n-am avut nici macar cantar de bucatarie…

  6. Stiu pe cineva care luni la rand cantarul ii arata aceeasi greutate, in ciuda eforturilor pentru slabit. La un momendat a clacat : „Ba, asta a memorat prima valoare a greutatii si nu stiu cum s-o sterg.” 🙂

  7. Cele 15 kg sau 10 sunt mult mai putine decat cele 25 ale mele tanti zână bună. Mă voi bucura tare mult dacă mai scrii pe-aici câte ceva despre această încercare, o să mă țin și eu pe-aproape. Să ne fie de sănătate.

    • Ce-mi place cand imi spui „zana”! Ei, stiu ca sunt jumatate cotoroanta dar totusi, face bine la moral si orgoliu!:))
      Deja ma simt mult mai bine vazand ca nu sunt singura „pufoasa’ de pe aici, ca jucam multi in aceeasi liga. Si ma consolez cu gandul ca intr-o zi, cand va veni o foamete mare, noi vom avea o sansa in plus la supravietuire, ca avem ceva rezerve naturale.Sa vezi atunci ce o sa ne invidieze lumea!:)

  8. ioooi! m-am distrat teribil cu cântarul tău. eu nu am aşa ceva prin casă da am avut unul. unu nefericit. altfl nu-mi explic de ce s-a dat de pereţi când m-a văzut că vin. 😆
    baftă şi încăpăţânare! eu beau apă, dar la ciocolata de la 11 noaptea nu renunţ! 😀 cât mai pot.

    • Inteligent cantar ai avut! Cum sa-l conving si pe al meu sa se dea de pereti ?? :))
      Eu nu pot sa beau apa, tot incerc, dar nu si nu. Tot cafeaua ma hidrateaza in fiecare zi 😛

      • nu mă invidia… prea tare, te rog!
        promit să mă gândesc la tine când rod ciocolata noctură. o să spun: „dă Doamne să fi adormit adelina, să nu audă cum foşnesc staniolul” 😀 bun aşa?
        da vă susţiu, jur! stau pe pervaz şi vă susţiu! că altfel geaba mi-s mâţ pervazier.

  9. Dați-mi voie sa mă alătur si eu grpului bautoarelor de apa si al celor care vor sa dea jos 10 kg pana la Crăciun. Un grup atât de simpatic n-am mai întâlnit in nici un colț de blog!

  10. Ideile noastre seamna mult in ultima vreme, eu ar trebui sa dau jos tot vreo 10 si pentru asta trebuie sa reduc consumul de bere , mai ales cu lamaie, sa tai din cele 5 cafele cu zaharul corespunzator si musai sa nu mai fac prajituri ca ma apuca mila de ele si le pap. Apa nu cred sa ajute mult, eu beau 2 litri pe zi, fara a pune la socoteala cafeaua sau berea si nu vad vreun efect miraculos 🙂

    • Hai, nu-mi taia macaroana ca bautul apei si slabitul n-au legatura, ca toata speranta in apa mi-era!:))
      Stai ca m-am luminat brusc: mai toate ziceti ca aveti 10-15 kilograme in plus fata de barem, ca si mine. Pai logic: noi suntem normale si baremul lor e prost facut, nu e ancorat in realitate!S-au inventat anorexicele alea care ne strica statistica si ne obliga pe noi la diete.Ele cu apa lor plata cu lamaie, noi cu berea noastra cu lamaie…:)

      • eu prefer să râd în ciuda fraierilor. Iar ce tot comentați voi aici e un deliciu!
        Dă-mi voie să afirm că nici tu nu ești foarte zdravănă la minte!
        😆

  11. Pingback: A (mă) cântări sau a NU (mă) cântări…Postare-plagiat | BLOG D'AGATHA

  12. vaaaaaai, sunteti nemaipomenite,
    Stiti ce am primit cadou de ziua mea? De la persoana ce ma lua zilnic pana la serviciu si inapoi? Da, ati ghicit. UN CANTAAAR.
    Acu, eu sunt normo-ponderala… 😀 … dar am fo si mai slaba, si de la cele putine kile in plus, ma doare coloana …

  13. Pingback: pt adelina | arakelian

  14. da dacă tot te plângi că ai kile de dat, de ce nu faci bine să mi le dai mie? acolo, vreo 10, ar fi numa bine, suficient cât să nu mă ia vântul pe sus 🙂

  15. La noi în casă, soţul meu este expert în diete. Şi îi şi ies. Doar că la el problema este că le pune la loc. Acuma, ştiu eu că şi altora li se întâmplă, dar ţie sigur nu ţi se va întâmpla.
    Eu sunt una de-aia norocoasă, care la stres slăbeşte. Dar tot aş mai putea da vreo 3 kg. SUCCESSSSSS….

    • De 3 kile te impiedici tu? lasa-le sa stea unde s-au asezat, nu se stie cand ai nevoie de o rezerva strategica!:) Eu, daca as nimeri printre canibali, as satura un trib intreg, oricat m-ar stresa inainte.:))
      Succes sa fie la toata lumea, ca uite cate candidate luam startul!:)
      Bun venit in vizita, e nevoie si de cineva care sa chibiteze de pe margine.:))

  16. Am râs cu poftă citind articolul.În legătură cu consumul de apă, cercetătorii s-au întors de unde am plecat, adică să bem apă atunci când ne este sete și cât ne astâmpără setea, cum știam și noi. Apa prea multă chiar dăunează organismului. O zi bună și păstrează-ți umorul!

    • Crecetatorii astia cred ca-s niste sadici care au nevoie de cobai. Nici ei nu stiu cum e bine dar tot cerceteaza pe noi doar-doar vor ajunge la o concluzie. Ca parca-mi trebuia mie apa lor…Da’ hai s-o fac si pe asta, sa nu se zica ca n-am vrut!:)

    • Adica eu sa-ti cant tie ceva si tu sa-mi canti mie?:))
      Pai tu esti un model pentru mine in materie de dieta, esti un guru al nutritiei(cu G, sa fim bine intelesi!). ai putea sa ne impartasesti si noua din experienta ta .

  17. Pingback: Înfiinţez o rubrică duminicală permanentă, "Recomandările săptămânii”.

  18. Dar de mai multa miscare nu ai pomenit nimic… Asta este penitenta, nu cura de slabire! De ce nu iti cumperi o bratara cum are Kadia? Aia iti masoara toate cele fara efortul de a te sui pe cantar si iti spune exact cata miscare ai facut zilnic.

  19. Pingback: Zile de foc | blog de iarnă (și nu numai)

  20. Bună, Adelina! Faină zeamă, pardon, articol. Mi-a plăcut, și, mai mult decât atât, am râs cu poftă – uf, păcat că râsul îngrașă. Ei, asta e…acu, mi-a plăcut – mi-a plăcut, ce era să fac? O să încerc și alte …cum Dumnezeu face ”zeama” la plural??? Măi să știi că m-ai făcut să deschid DEX-ul azi, felicitări! O să încerc și alte zemuri! Mulțumesc de masă!

  21. Pingback: Zile de foc

Lasă un comentariu